Hysteriska människor!

I nästan ett år fick vi höra om den illa beryktade svininfluensan, och dess risker. Ord som "pandemi", "vaccin" och "larm" blev del av vår vardag. Man räknade med en smitta som skulle sprida sig i år framöver och skörda massor med liv. Så pass, att det drogs paralleller till spanska sjukan som under två års tid skördade mellan 50 och 100 miljoner offer.

Vad hände sen?

En fis i badkaret, det var vad det blev. Massiva påtryckningar för att vaccinera Svea rikes befolkning resulterade i vad? En bråkdel döda, jämfört med en vanlig säsongsinfluensa. Massvis med sjuka pga vaccinet i sig. En psykologisk hysteri i likhet med Orson Welles radiohistoria från 1938. Och idag, halvvägs genom april 2010 är ordet "svininfluensa" som bortblåst.

Samma sak upplevde vi för några år sen, med något som då kallades för "fågelinfluensan". Åter igen menade media att halva världen skulle gå under, och det hela slutade med att det rann ut i sanden. Världshysteri, många dödsfall, men inte mycket mer än det.

Och så har vi då den här jävla vulkanen på Island nu då. En vulkan som spyr aska, och orsakar genast masshysteri i media igen. Det enda vi har läst och hört om de senaste dagarna har handlat om den här vulkanen, och hur den påverkar oss. Känsliga kan få andningsbesvär, det kommer råda brist på medicin, flygtrafiken stoppas och folk blir strandade. Och framför allt - handeln stannar. Och detta kan pågå i flera år, har vi kunnat läsa om.

KOM IGEN!

Först av allt håller vulkanfan på "ge upp", askan övergår nu i lava vilket innebär att de här askmolnen kommer försvinna inom kort. Sen finns det alternativ till flyget, hur lyckades man annars frakta saker och ting för hundra år sen? Mark my words - om en månad kommer folk knappt komma ihåg att den här vulkanen hade ett utbrott över huvud taget.

Varför blir det alltid såhär? Varför all denna hysteri?

Enkelt - en människa är klok, men folk är dumma, hysteriska, lättlurade varelser som följer minsta lilla ord som media säger.
Dvs - folk lever efter vad media säger åt dem att leva efter.
Media i sin tur gör detta av en och endast en anledning - $$$.
Lösnummer säljer. Och vad säljer bättre - tio tips om hur du gör din dator snabbare på en halvtimme, eller en påhittad hysteri med antaganden tagna ur luften och uppblåsta ur proportion utan någon som helst grund? Klart att folk vill veta hur de ska överleva en hemsk sjukdom som kan döda allt och alla på jorden, självklart vill man vara förberedd på den världsdödare som nalkas, självklart vill man veta om man bor i riskzonen för en armageddon.

Media säger åt dig hur du ska leva. Media säger åt dig att du ska vaccinera dig själv och dina nära. Media säger att det kan komma att råda akut medicinbrist pga inställda flyg, så du bör bunkra upp. Media skrämmer upp dig.

Så de kan styra dig.

Som en icke tänkande robot.

Hysteriska människor.





Vakna upp, och lär er att tänka lite för er själva!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0