Vinter? Vår? Sommar? Istid?


Än en gång sitter jag och skakar på huvudet åt medias alltid lika professionella täckning av vädret. Idag heter det att "redan nästa vecka kommer våren", medan det förra veckan hette att "vintern kommer tillbaka med besked". Meteorolog måste vara det i särklass lättaste jobbet någonsin. Ta sin morgonkopp kaffe, kolla lite på himlen och sätta ihop en rad.

"Vintern är på väg tillbaka, och den kommer att hålla oss i sitt järngrepp med ner till 30 minusgrader i flera veckor till", heter det vid en kallfrusen morgonstund efter en dålig natt där man inte fått sig ett nyp.

"Nu börjar våren göra entré, och i nästa vecka kommer vi att uppleva några plusgrader och mycket sol", blir prognosen en stillsam morgon efter en het natt.

Och så håller det på och växlar, fram och tillbaka hela tiden. Vår, vinter, vår, vinter, mildare väder, ryssvinter, värme, vargavinter, vår, flera meter snö. Hela vinterhalvåret går inga-nyheter-idag-löpsedlarna ut på att spela en varannanveckavariant av leken hopp och förtvivlan. Den stora gissningsleken. Hur ofta har de rätt sen? Well...igår snöade det här, trots att väderleksrapporten sa att det skulle vara milt väder.

Näe, om man skulle skola om sig till meteorolog?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0