Lev sunt!


På mitt jobb har en hälsovåg sköljt över kollegialet. Vi pratar om olika dieter, pulver, rörelse på lunchen (för de som kan ta lunch), och så vidare. Nu har vi dessutom tagit in en hälsoguru som lär oss att det är hälsosamt att röra på sig, och att det inte är hälsosamt att inte röra på sig.

Wow...tack för den ögonöppnaren, Captain Obvious.

Men det stannar inte där. Våra mest "hälsomedvetna" kollegor håller nu på att belamra anslagstavlorna med olika artiklar och urklipp om hälsa, motion, sund mat och dylikt. Det sitter till och med urklipp på strategiska platser på väggarna i fikarummet. Sunt fredagsmys, vardagsmotion, rörelsepauser, grönsaker, GI, gångstavar och fan och hans moster.

Give me a break.

Min farfar brukar säga att en själv är ens bästa läkare. Han är 92 år gammal, piggare och mer alert än de flesta av oss här. Där har vi en gubbe som har fattat vad riktig hälsa är.

Lyssna på din kropp, den säger ifrån om den inte mår bra. Likaväl som magen kurrar när du är hungrig, huttrar när du fryser, eller får huvudvärk när mannen vill ha sex, säger kroppen ifrån när något inte står rätt till.

Så vill du äta en chokladbit - do it. Vill du lägga upp fötterna på bordet och slappa - var så god. Vill du ta en eller åtta öl, och en påse chips - känn dig som hemma.

Du lever bara ett liv, ta vara på det. Genom att göra det du mår bra av. Oavsett vad det är. Om det så är att springa sju mil, gymna tre timmar och äta en purjolök varje dag, eller om det är att äta chips, ostbågar, jordnötsringar, pepparsalami, lösgodis och dricka öl till fredagsmys, med fötterna på bordet - lev livet som du mår bra. Du ska komma till sankte Per och känna att du är nöjd. Efter dina egna värderingar.

Inte några utklipp på väggen på jobbet.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0