Allmänna toaletter.

 
Yup, nu var det dags igen. Dags för ett klassiskt rant á la Daniel. För er oinvigda, betyder det att jag ska skriva högt och ljudligt och soap-boxargumentera om en total skitsak.
 
Och dagens ämne är just det - en skitsak; allmänna toaletter.
 
Vad är det med dem, säger ni? Kom igen, alla har tänkt det men ingen har riktigt satt orden på plats. Allmänna toaletter är helt enkelt det sjukaste som finns. Inte sniff-och-snörvelsjukt, utan varför-åh-varför-har-jag-inte-en-större-blåsa/tarm-sjukt. Så sjukt.
 
De flesta av oss - jag vill inte säga alla, för vissa har grym bladder-control - har någon gång sett sig tvungna att uppsöka en allmän toalett, och praktiskt taget varje gång är det samma sak. Det engelska ordet "public restroom" har nog tillkommit av en anledning. För snacka om public. Jag vet inte hur det är med er andra, men jag är inte direkt den som underhålls av att höra andra människor krysta, stånka, plumsa, skvala och fisa. Det hamnar inte riktigt på min topp sjumiljoner-lista över saker jag gillar.
 
Allmänna toaletter brukar oftast bestå av små bås, med inget annat än en liten masonitskiva mellan. Men nejnej, tro inte att det är från golv till tak. Åh nej, jag kan sitta på holken och få en gratis titt på båsgrannens finskor, tennissockar, byxor, håriga ben...och de randiga kalsongerna. Allt till den minimalt ljuddämpade sonetten Gnnuuuumpfffplumssqueeeeekpruttgorbelgorbelgorbelvisselvisselprutt.
 
Underbart med en tre decimeter glipa mellan golv och vägg, så att man kan dela med sig av kärleken. För den kommer väl inifrån, right? Samma sak gäller i överkant. Väggarna går till cirkus 180 cm höjd, sen kan man se heeeeela vägen från ena sidan dass till andra. Intressant vy, när man är nära två meter lång.
 
Men okej, tarmen är kanske lite lättare att hålla i schack, jämfört med blåsan. När man måste gå, då måste man gå. Och då är det ju väldigt praktiskt med den så kallade pissoaren. En underbar uppfinning. I många fall sitter det individuella pissoarer på väggen, för lite privacy. Ja, om vi bortser från att det 30 cm ifrån dig står en till. På var sida. I en lång rad om tio.
 
Det är om man har tur.
 
Har du däremot otur, så är det bara en lång ränna som hänger från ena änden av väggen till andra. Det vill säga - ett stort jäkla tråg i rostfritt stål, som får dig att känna dig som att du pissar på din diskbänk. Tillsammans med femton andra personer. Men. Du får förmånen att analysera andra människors urin. "Oj, kille nummer tre från vänster behöver nog dricka lite mer vatten...och han jämte mig måste sluta äta morötter...nämen, där kommer någons portionsprilla simmande!"
 
Då har du otur.
 
Helt körd är du vid såna pissoarer där rännan är på golvnivå, istället för penisnivå. Det ger dig förvisso lite av den frihetskänslan du får när du är ute i naturen och ställer dig bakom en buske och pinkar av dig som aldrig förr. Nackdelen med en dylik pissoar, är att du inte står helt ensam bakom busken och lyssnar på fågelkvitter som ackompanjemang till ditt skvalande. Du står åter igen bland femton andra personer, som har fått samma briljanta idé, och pinkar ner på golvnivå.
 
Säg såhär - använd inte denna lösning om du har dina finskor på dig. Eller flip-flops.
 
Tillbaka till båset. Det minst onda av de två. Varför har de det tunnaste pappret någonsin på såna toaletter? Bara man tar tag i det, så faller det i bitar. Försök du att sitta där och wipea your ass, när du varje gång får ett enda jävla ark i handen. Knöla ihop, och en trepoängare ner i papperskorgen.
 
Eller grannbåset.
 
Näe, mina vänner. Speciellt ni kvinnliga läsare. Det är fanimej ingen picknick att gå på en allmän toalett när man är karl. Man ska armbågas längs med rännan, medan man undviker att få sin pick undersökt av andra, man studsar som Fred Astaire för att undvika att få fötterna pissade på, och samtidigt ska hålla andan för att inte andas in alla aromer som frodas i rummet.
 
Så - gå på toa innan ni går hemifrån, för allt vad livet är värt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0