Knyt näven i fickan.

Här ser ni ett skolboksexempel på något som får mig att vilja gå ut med ett bollträ i handen.

http://www.gt.se/1.1779542

Ett gäng med skitungar som lägger sig i bakhåll för polisen, för att sen peka finger, visa röven och kasta sten och what not mot patrullen. Moget. Och sånthär händer mer eller mindre dagligen runtom i landet, även om det är mestadels koncentrerat till vissa områden. Ungdomsgäng som kastar sten och på annat sätt uppför sig hotfullt mot polis-, ambulans- och brandkårspersonal...

Ungjävlarna ska vara glada att vi har en så pass hårt piskad polisstyrka, som mer eller mindre förbjuds använda sina tjänstevapen. Hade detta varit USA eller något liknande land, så hade större delen av de här ungarna legat i gipsvagga. Om de haft tur. Men inte i Sverige, nej. Här kan ungar göra precis vad de vill, och Gud hjälpe den som vågar lägga ett finger på dem.

Och det är där vi har problemet från första början. Ta och slå upp vilket media som helst, internet, tidning, tv och se vad som sägs när polisen gjort en insats. Eller låt mig göra det enkelt för dig. "Här slutar polisjakten", och så en bild på en mosad bil. Skitsamma att bilen färdades av en onykter människa som varit snudd på att dra med sig en barnvagn. "Polis sköt i närheten av förskola". Vad gör det att de jagade beväpnade rånare som strax innan försökt köra över poliserna, och anses vara livsfarliga för allmänheten?

Såhär ser det ut varje dag. Media lyfter upp polisens insatser, men fokuserar på det som kan tolkas som negativt, beroende på hur man vinklar det. Undra på att folk får en dålig syn av polisen och rättsamhället. Undra på att folk tappar respekten. Undra på att ungjävlar tycker det är okej att kasta sten mot de som egentligen är ute och riskerar sina liv för att de ska kunna sova tryggt om nätterna.

Så egentligen ska vi inte bara racka ner på ungdomarna, även om man mer än gärna hade låst in sig i ett litet rum med dem och ett bollträ i handen. Störst fokus borde vi lägga på media, som medvetet eldar upp folket i sin jakt på att sälja lösnummer. Ett medialt horeri.

Fy fan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0